Kõrvitsakook

Imeilusa päikesekollase kõrvitsakoogi retsept pärineb pisikeste mugandustega Anni Arro "Sepamaa talu köögist". Kreemjas ja siidine nagu juustukoogid ikka, aga tänu kõrvitsale veelgi maitsvam. Kusjuures kõrvitsa maitset siis küll tunda ei ole, kui ei tea, et kõrvits koogi sees on. Kasutasime põhjaks digestive küpsiseid ja võid, aga originaalis oli põhjaks kasutatud hoopis muretainast.

Põhi:

200 g digestive küpsiseid
75 g võid

Täidis:

500 g kõrvitsa viljaliha
5 muna
4 sl suhkrut
250 g kohupiima
250 g mascarponet
1 sl tärklist
1 sl vanilliuhkrut

Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulavõiga ning suru segu küpsetusvormi põhja. Pane põhi täidise valmistamise ajaks külma.
Küpseta ahjus või keeda kõrvits pehmeks ja püreeri ning lase veidi jahtuda. Vispelda kausis kokku munad ja suhkur. Lisa vanillisuhkur, tärklis, kohupiim, mascarpone ja kõrvitsapüree ning püeeri segu saumiskeriga ühtlaseks.
Vala täidis põhjale ja küpseta kooki 190 kraadi juures eelkuumutatud ahjus 40- 45 minutit. Enne serveerimist lase koogil veidi jahtuda.
Vaata ka Nami- Nami kõrvitsateemalist kooskokkamist.

Kommentaarid