Ahjuõunad beseega
Sügisesed hapukad õunad passivad hästi ahjus küpsetamiseks ja kui need veel šokolaadiga täita ja beseemütsiga katta, on lõpptulemus eriti hõrk.
Retsept raamatust "Õunaaia maitsed".
vaja läheb:
4 keskmise suurusega õuna
4 sl kreeka pähkleid
50 g tumedat šokolaadi
2 munavalget
1 dl tuhksuhkrut
1 tl sidrunimahla
Rösti pähklid kuival pannil ja haki. Määri ahjuvorm võiga. Lõika õuntel ülaosast viil ära ja eemalda südamikud. Lao õunad vormi ja täida tükeldatud šokolaadiga.
Vahusta munavalged sidrunimahlaga ja lisa vahustades tuhksuhkur. Sega vahu sisse pähklid ja tõsta igale õunale kuhi munavalgevahtu.
Küpseta õunu 180 kraadi juures 40 minutit. Serveerimisel võid lisada jäätist.
Retsept raamatust "Õunaaia maitsed".
vaja läheb:
4 keskmise suurusega õuna
4 sl kreeka pähkleid
50 g tumedat šokolaadi
2 munavalget
1 dl tuhksuhkrut
1 tl sidrunimahla
Rösti pähklid kuival pannil ja haki. Määri ahjuvorm võiga. Lõika õuntel ülaosast viil ära ja eemalda südamikud. Lao õunad vormi ja täida tükeldatud šokolaadiga.
Vahusta munavalged sidrunimahlaga ja lisa vahustades tuhksuhkur. Sega vahu sisse pähklid ja tõsta igale õunale kuhi munavalgevahtu.
Küpseta õunu 180 kraadi juures 40 minutit. Serveerimisel võid lisada jäätist.
Kommentaarid