Herne- kartulipudruga üleküpsetatud kana- juustupihvid

Halli sügisesse sobib otsekui valatult kaunis heleroheline ahjuroog, mis on tulvil hernestest. Herned ja kartul teevad roa toitvaks, pealegi on puder sobiv nii suurtele kui ka päris väikestele.
Roog ei nõua pikka ettevalmistust ja valmib üpris kiiresti, nii et sobib hästi ka argiõhtuteks.

Herne- kartulipuder:

500 g kartulit (~10 tk)
400 g külmutatud herneid
200 ml piima
70 g võid
soola

Vormi jaoks:

400 g herneid
120 g suitsupeekonit
1 pk (~230 g) kana- juustupihve
serveerimiseks riivitud parmesani

Koori ja tükelda kartulid ning pane koos hernestega soolaga maitsestatud vette keema.
Keeda 15- 20 minutit, kuni kartulid ja herned on pehmed ning kurna. Tambi kartuli- herne segu pudruks ja lisa sulatatud või ning soe piim.
Kui tahad peenemat tekstuuri, võid putru veel saumiksriga püreerida. Vajadusel maitsesta puder soolaga.
Vormi jaoks vala hernestele peale keev vesi ja lase paar minutit seista ning nõruta herned. Tükelda peekon ja prae kergelt läbi
Aseta herned võiga määritud ahjuvormi põhja ja kata peekonitükkidega. Hernepajale tõsta pihvid ja igale pihvile kuhi herne- kartuliputru.
Küpseta vormi 200 kraadi juures 5- 10 minutit, kuni pudrukuhjakesed kergelt pruunistuvad. Serveerimisel võid lisada kartuli- herne putru ja riivida soovi korral peale parmesani.

Retsept valmis koostöös Talleggiga.

Kommentaarid