Kreemjas ricotta- suvikõrvitsa vorm viineritega

Külmemate ilmade saabudes muutuvad kergete suppide ja salatite asemel taas lemmikuteks soojad ja toitvad vormiroad.
Vormiroa puhul on mõnus see, et samal ajal, kui roog ahjus täiesti ise valmib, saab perenaine tegeleda muude vajalike asjatoimetustega ja ei pea pliidi kõrval seisma.
Selles vormiroas on kasutatud ricottat ja riivitud suvikõrvitsat, et muuta see mõnusalt mahlaseks. Suvikõrvitsa asemel võib kasutada ka tavalist kõrvitsat.

Vaja läheb:

300 g pärmi- lehttaigent
200 g suvikõrvitsa viljaliha
400 g õrnsoolast ricotta kohupiima
70 g riivjuustu
300 g tükeldatud Talleggi viinereid
1 tl soola
1 dl kohvikoort
2 muna
1/4 tl muskaati

Esmalt riivi suvikõrvits jämeda riiviga ja sega ricotta ja riivjuustuga. Klopi munad kohvikoorega lahti ja maitsesta soola ning muskaadiga.
Lisa munasegu ricottasegule ja sega korralikult läbi.
Suru võitatud ümara 24 cm läbimõõduga koogivormi põhjale ja servadesse lehttainas ning vala põhjale pool ricottasegust. Vahele lao viineritükid ja peale vala ülejäänud täidis.
Küpseta vormi 200 kraadi juures eelkuumutatud ahjus 45- 50 minutit.

Retsept valmis koostöös Talleggiga.

Kommentaarid