Hakklihatäidisega cannellonid

Igasugused pastaroad on selle tõttu niivõrd tänuväärne kraam, et need on toitvad ja maitsevad peaaegu kõigile. Vähemalt ei ole ma veel kohanud mitte ühtegi last, kellele makaronid ei maitseks.
Et asja pisut huvitavamaks, maitsvamaks ja toitvamaks muuta, tasub lisaks tavapärastele keedetud makaronidele vahel ka midagi huvitamavamat valmistada. Seekord siis hakkliha ja tomatiga täidetud pastatorud, mille retsept pärineb "Pastaraamatust".

Vaja läheb:

15 cannelonit

lihakaste:

3 sl õli
1 sibul
2 küüslauguküünt
100 g suitsupeekonit
500 g veisehakkliha
soola, pipart
200 g tomatipüreed
2 dl köögivilja puljongit
kuivatatud ürte
1 muna

tomatikaste:

200 g tomatipüreed
2 küüslauguküünt
1 sl oliivõli
soola, pipart

peale:

2 dl kohvikoort
80 g riivitud Parmesani juustu

Lihakastme valmistamiseks kuumuta pannil õli ja prae selles hakitud sibulat, küüslauku ja peekonit 5 minutit. Pruunistamist jätkates lisa hakkliha. Kui hakkliha on pruunistunud, maitsesta segu soola ja pipraga, lisa tomatipüree, puljong ja ürdid ning lase tasasel tulel kaane all kuni 1 tund podiseda. Jahuta ja sega hulka muna.
Keeda cannelonisid soolaga maitsestatud vees 4 minutit, kurna.
Tomatikastme valmistamiseks sega omavahel kastme komponendid ja vala kaste vormi põhja. Täida iga toru hakklihatäidisega ja tõsta vormi üksteise kõrvale. Sega omavahel koor ja parmesan ning vala vormi.
Küpseta ahjus 180 kraadi juures 20- 25 minutit, lase veidi jahtuda ja serveeri.

Kommentaarid