Jogurtimaius krõbedate kaerahelveste ja grillitud aprikoosidega



Vaja läheb:
1 tops (380 g) Alma Muah koorejogurtit stracciatella
200 g Alma hapukoort (20%)
35 g tumedat šokolaadi

Krõbedad kaerahelbed:
125 g kaerahelbeid
35 g Alma võid
50 g suhkrut

Grillitud aprikoosid:
4 aprikoosi
25 g Alma võid
35 g mett 

Esmalt grilli aprkoosid. Lõika aprikoosid pooleks ja eemalda kivi. Sulata pannil või, lisa mesi. Pane pannile aprikoosid ning grilli kummaltki poolt paar minutit. Tõsta jahtuma.

Järgnevalt tee valmis krõbedad kaerahelbed. Selleks sulata pannil või, lisa kaerahelbed ning pruunista ca 5 minutit. Seejärel lisa suhkur ning pruunista veel paar minutit, kuni suhkur on sulanud. Tõsta jahtuma.

Seejärel sega kokku stracciatella koorejogurt ja hapukoor ning lisa riivitud tume šokolaad. Viimaks lisa juurde jahtunud kaerahelbed. Sega läbi ning tõsta magustoidukaussidesse. Viimaks lisa igale portsjonile kaks aprikoosi poolikut ning puista peale veidi kaerahlebeid ja tumedat šokolaadi. Serveeri kohe, siis on kaerahelebed mõnusalt krõmpsuvad.

Retsept valmis koostöös Valioga.

Kommentaarid

rebane ütles …
MMmmm, kui hea see tundub! :) Vist peab poodi jogurti järgi minema! :)
Jaanika ja Signe ütles …
Kindlasti tasub järgi proovida! Väga mõnus suvine magustoit!