Jogurtimaius krõbedate kaerahelveste ja grillitud aprikoosidega
Vaja läheb:
1 tops (380 g) Alma Muah koorejogurtit stracciatella
200 g Alma hapukoort (20%)
35 g tumedat šokolaadi
Krõbedad kaerahelbed:
125 g kaerahelbeid
35 g Alma võid
50 g suhkrut
Grillitud aprikoosid:
4 aprikoosi
25 g Alma võid
35 g mett 
Esmalt
 grilli aprkoosid. Lõika aprikoosid pooleks ja eemalda kivi. Sulata 
pannil või, lisa mesi. Pane pannile aprikoosid ning grilli kummaltki 
poolt paar minutit. Tõsta jahtuma.
Järgnevalt 
tee valmis krõbedad kaerahelbed. Selleks sulata pannil või, lisa 
kaerahelbed ning pruunista ca 5 minutit. Seejärel lisa suhkur ning 
pruunista veel paar minutit, kuni suhkur on sulanud. Tõsta jahtuma.
Seejärel
 sega kokku stracciatella koorejogurt ja hapukoor ning lisa riivitud 
tume šokolaad. Viimaks lisa juurde jahtunud kaerahelbed. Sega läbi ning 
tõsta magustoidukaussidesse. Viimaks lisa igale portsjonile kaks 
aprikoosi poolikut ning puista peale veidi kaerahlebeid ja tumedat 
šokolaadi. Serveeri kohe, siis on kaerahelebed mõnusalt krõmpsuvad.
Retsept valmis koostöös Valioga.

Kommentaarid