Lihtne maksapasteet


Originaalretsept on pärit Angelica Udeküllilt. Mina panin veidi rohkem võid ning välja jäi konjak, kuna lihtsalt ei juhtunud kodus olema. Samuti oli mul veisemaksa asemel seamaks. Maitse sai sellegipoolest väga hea ning kindlasti läheb pasteet selle sama retsepti järgi kordamisele. 

Vaja läheb:
300 sea- või veisemaksa
1 sl õli
1 suurem porgand
1 suurem sibul
30 g võid

Haki sibul väikesteks tükkideks ning riivi porgand jämeda riiviga. Kuumuta pannil õli ning lisa sibul ja porgand pannile. Prae ca 5 minutit, kuni sibul on muutunud kuldseks. Seejärel lõika maks väiksemateks tükkideks ning lisa pannile. Maitsesta soola ja pipraga, keera pliidil kuumus madalamaks ning hauta maksa ja köögivilju ca 15 minutit. Viimaks mikserda köögiviljad ja maks saumiksriga peeneks, lisa või ning mikserda veelkord. 



Kommentaarid

Kristi ütles …
Olen alati lisanud veits rohkem vedelikku, kui selles retseptis (veini, puljongit, konjakit) või 2x rohkem võid. Ükskord sattus kätte küülikumaks, jäi imelikult teraline, kuigi maitses hästi. Lemmikuks on ikka kanamaksapasteet:)
Jaanika ja Signe ütles …
Tere Pikatoa!

Võid võib alati rohkem lisada, selles pole kahtlust! Ja kanamaksapasteet on klassika, meiegi üks lemmikuid.