Keefiri pätsid juustuga

January 19, 2015



Vaja läheb:160 g nisujahu
100 g rukki-täisterajahu
1 sl küpsetuspulbrit
1/4 tl söögisoodat
1 tl soola
75 g Alma Eesti võid
230 ml Gefilus keefirit
200 g Valio Atleet juustu


Sega omavahel kausis kõik kuivained. Lisa seejärel külmad võitükid ning mudi käte vahel purutaoliseks massiks. Siis lisa keefir ja sega tainas läbi. Viimasena riivi juust peene riiviga ning lisa tainale. Sega tainas hoolikalt läbi ning tõsta seejärel jahuga kaetud tööpinnale (tainas jääb kleepuv). Rulli tainas umbes 1,25 cm paksuseks ning seejärel vajuta terva ümmarguse vormiga (läbimõõt ca 5 cm) või klaasiga tainast välja kettad. Tõsta ahjuplaadile ning küpseta 220 kraadises ahjus 13-15 minutit, kuni pätsid on ilusad kuldpruunid.

Retsept valmis koostöös Valioga.

3 comments:

  1. Anonymous said...:

    Väga-väga maitsvad, hoopis midagi muud meie pere tavaliste küpsetiste sekka. Keefir annab omapära ja värskust. Aitäh retsepti eest!

  1. ema Iiris said...:

    Olid mõnusad pätsid tõesti. Raske oli söömisega pidama saada. Retsept läheb kordamisele.

  1. köögivõlur said...:

    Tore kuulda, et keefiri pätsid elamust pakkusi! Toredat küpsetamist!