Kaeraküpsised väikelastele


Enne suurt suvist ringirändamist Eestimaal hakkasin katsetama erinevaid küpsiseid, mida oleks hea lastele autos tekkiva äkknälja puhul pakkuda. Siin siis esimene variant. Nelja-aastane kiitis heaks ja küsis juurde.

Vaja läheb:
45 g mandlijahu
70 g nisujahu
70 g kiirkaerahelbeid
1 väike banaan
1 keskmine pirn
2 sl õli
3 sl vett

Sega omavahel mandlijahu, nisujahu ja kiirkaerahelbed. Seejärel koori banaan ja pirn ning purusta saumiksriga ühtlaseks püreeks. Lisa saadud püree kuivainetele ning pane juurde ka õli ja vesi. Sega läbi ja tõsta ca 30 minutiks külmikusse tahenema. Kui tainas on veidi tahenenud, puista lauale veidi jahu ning rulli tainas lahti. Tainas ise on pehme ja veidi kleepuv. Ära rulli väga õhukeseks, muidu ei saa küpsiseid laua küljest lahti. Otsi välja piparkoogivormid ning tee lapsele meelepärase kujuga küpsised. Küpseta 220 kraadi juures 8-10 minutit. Antud kogusest saab ühe ahjuplaadi jagu küpsiseid.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
tore retsept, ma arvan, et need küpsised meeldiks minu 2a8k piigale väga. Hangin mandlijahu ja katsetame ära:)

annika
jannza ütles …
aga kui mandlijahu ei õnnestu leida?
oks ütles …
Super! Aitäh :) Sooviks veel retsepte väikelastele, endal läheb vahel leiutamisest juhe ikka liigselt kokku. :P
oks ütles …
Proovisin järgi.. Tuli üsna vedel, kleepuv mass, mida ei saa kohe mitte kuidagi ei rullida ega piparkoogivormidega lõigata - ühes tükis ei tuleks nad kuidagi alusest lahti. Tegin lõpuks pätsid - hetkel on ahjus ja eks näis, mis tuleb.. a oleks tahtnud kah ilusaid erikujulisi küpsiseid :(
Jaanika ja Signe ütles …
Kahju, et vormidega teil ei õnnestunud küpsiseid teha, aga loodetavast tulid pätsid välja. Aga nagu ma postituses ka kirjutasin, ongi selle taina tekstuur kleepuv. Järgmisel korral soovitan tööpinnale enne taina lahtirullimist rohkem jahu panna ja tainast mitte väga õhukeseks rullida.
Jaanika ja Signe ütles …
Jannza, kui mandlijahu ei ole käepärast, võib kasutada selle asemel nisujahu.