Munavabad kala-juustupallid


Ülilihtsad ja maitsvad kalapallid.

Idee sai alguse sellest, et sain eile värsket latikafileed. Laps tahtis lõunaks lihapalle, aga ma pakkusin, et teeks hoopis kalapalle. Et ka lapsel oleks tegemisrõõmu, piirdusin võimalikult väheste komponentidega.

Kes soovib võib kalapallidele lisada ka erinevaid ürte või näiteks purustatud küüslauku.

Vaja läheb:
250 g latikafileed
65 g tahket saia
160 g juustu
soola
sidrunipipart
1 sl võid

Esmalt maitsesta kala soola ja sidrunipipraga ning hauta seejärel pannil pehmeks (st pane pannile või ja veidi vett). Seejärel lase kalal jahtuda ja siis pudista (käte vahel) kaussi. Lisa juurde purustatud tahke sai ja peenelt riivitud juust. Sega kätega kõik veelkord läbi ja vormi pallid. Lao ahjuplaadile ja küpseta 185 kraadises ahjus 15 minutit. 

Kommentaarid