Šokolaadi-keefiri küpsised


Pealt mõnusalt krõbedad ja seest pehmed šokolaadiküpsised on iga šokolaadisõbra unistus.
Retsept on pärit siit blogist. Antud kogusest saab 24 suurt küpsist.

Vaja läheb:
2 tassi jahu
1/2 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl soola
1/2 tassi võid
1/2 tassi kakaod
2 tassi suhkrut
1 tl vanilliekstrakti
2/3 tassi keefiri
2 tassi tumedat šokolaadi, hakitud

Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sool. Seejärel sulata või ning sega see kakaoga, lisa mikserdades suhkur, vanilliekstrakt ja keefir. Viimsena lisa järk-järgult jahusegu ja hakitud šokolaad. (mina lisasin ka peotäie apelisimaitselisi šokolaadinööpe). Tõsta tainas väikeste kuhjadena ahjuplaadile ja vajuta lusikaga veidi lamedamaks. Mul mahutus ühele ahjuplaadile 12 küpsist. Arvestada tuleb sellega, et küpsised vajuvad lapikuks, seega jäta küpsistele parajad vahed.

 Küpseta 12 minutit 175 kraadises ahjus. Enne söömist lase ahjuplaadil veidi jahtuda.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Kust neid apelsinimaitselisi šokolaadinööpe osta saab?
Jaanika ja Signe ütles …
Mina ostsin neid apelsinimaitselisi šokolaadinööpe Tartust Koogimeistri poest.
Anonüümne ütles …
Mis selle tassi mõõt võiks olla?