Šokolaadi-keefiri küpsised

December 27, 2013

Pealt mõnusalt krõbedad ja seest pehmed šokolaadiküpsised on iga šokolaadisõbra unistus.
Retsept on pärit siit blogist. Antud kogusest saab 24 suurt küpsist.

Vaja läheb:
2 tassi jahu
1/2 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl soola
1/2 tassi võid
1/2 tassi kakaod
2 tassi suhkrut
1 tl vanilliekstrakti
2/3 tassi keefiri
2 tassi tumedat šokolaadi, hakitud

Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sool. Seejärel sulata või ning sega see kakaoga, lisa mikserdades suhkur, vanilliekstrakt ja keefir. Viimsena lisa järk-järgult jahusegu ja hakitud šokolaad. (mina lisasin ka peotäie apelisimaitselisi šokolaadinööpe). Tõsta tainas väikeste kuhjadena ahjuplaadile ja vajuta lusikaga veidi lamedamaks. Mul mahutus ühele ahjuplaadile 12 küpsist. Arvestada tuleb sellega, et küpsised vajuvad lapikuks, seega jäta küpsistele parajad vahed.

 Küpseta 12 minutit 175 kraadises ahjus. Enne söömist lase ahjuplaadil veidi jahtuda.

3 comments:

  1. Anonymous said...:

    Kust neid apelsinimaitselisi šokolaadinööpe osta saab?

  1. köögivõlur said...:

    Mina ostsin neid apelsinimaitselisi šokolaadinööpe Tartust Koogimeistri poest.

  1. Anonymous said...:

    Mis selle tassi mõõt võiks olla?