Sügisene unistus

Sander valis ema sünnipäevaks raamatust "Nadja koogid 2" välja tordi nimega "Sügisene unistus". Mugandasin veidi koostisained ja koguseid vastavalt oma maitsele ja koogivormi suurusele (kasutasin 28 cm läbimõõduga koogivormi). Kook maitses imehästi ning värskelt korjatud pohlad sobisin selle koogi juurde ka ülimalt hästi.
Koogi ainuke viga oli see, et põhjad olid väga rabedad ning üks küpses mul ka pealt lõhki, mistõttu mul ei õnnetunud neid hiljem pooleks lõigata. Seega tordi kokku panemisel tegin taaskord omaloomingut.

Põhi 1:

5 muna
100 g suhkrut
200 g purustatud metsapähkleid
1 spl tärklist
50 g võid

Põhi 2:

5 muna
100 g suhkrut
100 g purustatud mandleid
peotäis kuivatatud kirsse
1 spl tärklist
50 g võid

Täidis:

400 ml vahukoort
160 g kohupiima
400 g toorjuustu
150 g suhkrut
150 g tumedat šokolaadi

Kaunistuseks pohli

Esimese põhja jaoks vahusta munad suhkruga kõvaks vahuks. Seejärel lisa purustatud pähklid, tärklis ja sulatatud või. Vala lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 180 kraadi juures 25 minutit.
Kui sul on olemas kaks samasuurt koogivormi, siis tee kohe valmis ka teine põhi ja pane korraga ahju, kui ei ole, siis küpseta kõigepealt esimene ja siis asu teist tegema.
Teise põhja jaoks vahusta samuti munad suhkruga kõvaks vahuks, lisa purustatud mandlid, peenelt hakitud kirsid, tärklis ning viimaks sulatatud või. Sega kõik veelkord hoolega läbi, vala koogivormi ja küpseta 180 kraadi juures 25 minutit.
Täidise jaoks vahusta vahukoor suhkruga (ära päris kõvaks vahusta), lisa ettevaatlikult juurde toorjuust ja kohupiim ning mikserda aeglasel kiirusel kõik veelkord läbi, et tekiks ühtlane mass. Seejärel tõsta pool täidisest teise kaussi ning lisa juurde 50 grammi sulatatud šokolaadi.
Kui põhjad on jahtunud, siis tõsta esimene põhi serveerimisalusele, määri peale valge täidis (ehk ilma šokolaadita), siis tõsta selle peale šokolaadi täidis ning aja õrnalt laiali. Viimaks tõsta peale teine põhi. Lõpuks sulata ülejäänud šokolaad, vala see koogile ning aja ühtlaselt laiali. Kata tort pealt tihedalt pohladega. Tõsta paariks tunniks külmkappi.

Kommentaarid

vahur@netikink ütles …
Tühja kõhuga ei ole just kõige targem antud artiklit vaadata :)
Õnneks naine tegi täna ka mingit kooki ja homme tuttava lapse sünnipäev, kus ka suur tort :)

Kuid kuna pohlad suht hapud - siis peab ülejäänud kook suhteliselt magus olema, et ära tasakaalustaks.