Metsapähkli- liivaküpsised

Mõnusalt võised muredad ja pähklimaitselised küpsised lausa sulavad suus. Originaalretseptis oli küpsistes kasutatud pekaanipähkleid, aga meie asendasime need käepärasemate metsapähklitega. Tegelikult võib kasutada igasuguseid pähkleid vastavalt omale soovile. Mina kasutasin tainas ka pruuni suhkrut, aga võib kasutada just sellist suhkrut, mis parasjagu kodus on. Tainast on lihtne valmistada ja küpsised küpsevad kiiresti, kindlasti võib neid valmistada ka koos lastega. Retsept pärineb raamatust "Best bakesale cookbook".

Vaja läheb:

175 g pehmet võid
1,5 dl indiaani (pruuni) suhkrut
1 suur muna
1 tl vanilliekstrakti
1 tl külma vett
260 g jahu
näpuotsatäis soola
1/4 tl soodat
150 g hakitud metsapähkelid

Vahusta või suhkruga heledaks vahuks, lisa juurde muna, vanilliekstrakt ja vesi, vahepeal hoolsalt segades. Sega omavahel jahu, sool ja sooda, lisa kuivainesegu võisegule ja sega korralikult segi. Lõpuks lisa pähklid ja sega ühtlaseks. Vormi tainast käte vahel pallikesed, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja vajuta käega lamedaks. Küpseta küpsiseid 180 kraadi juures 17- 20 minutit, kuni küpsised on kuldpruunid. Jahuta ja serveeri näiteks klaasi piima või tassi tee juurde.

Kommentaarid