Pulgakoogid


Tänase 1. septembri puhul pakume magustoiduks pulgakooke. Kõik lapsed armastavad ju pulgakomme, miks siis mitte üllatada oma lapsi esimesel koolipäeval pulgakookidega. Pulgakookide meisterdamine on küll aeganõudev tegevus, kuid laste üllatunud pilgud on seda väärt!

Vaja läheb:

2 Tallegi kollast muna
100 g võid
1 dl suhkrut
1 dl jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
200 g toorjuustu
225 g glasuuršokolaadi
grilltikke või pulgakommide pulki
nonparelle, kookoshelbeid jms

Esmalt tee valmis keeks. Selleks mikserda munad suhkruga, lisa küpsetuspulbri ja vanillisuhkruga segatud jahu ning sulatatud või. Mikserda kõik ühtlaseks tainaks ning küpseta 200 kraadises ahjus ca 30 minutit. Lase keeksil täielikult jahtuda. Järgnevalt lõika keeksil ära pealmine kõvem koorik ning seejärel pudista keeks kaussi. Vahusta toasoe toorjuust ning lisa see keeksi purule, sega hoolikalt ning hakka seejärel saadud koogimassist vormima pulgakooke. Vormi tainast umbes murelisuurused pallikesed ning tõsta need küpsetuspaberiga kaetud alusele. Tõsta pulgakoogid ca 10 minutiks sügavkülma. Järgnevalt lõika grilltikud kolmeks, nende otsa saad siis pulgakooke panna. Siis sulata šokolaad vesivannil ning kasta grilltiku ots sulašokolaadi ja seejärel torka see ots poolenisti pulgakoogi sisse. Seejärel kasta pulgakook täielikult sulašokolaadi sisse, lase üleliigsel šokolaadil tagasi kaussi tikuda ning kaunista pulgakook kohe nonparellide, kookoshelveste või muu meelepärasega. Torka pulgakoogid kas penoplasti tüki või tühja munakarbi sisse ning tõsta külmikusse tahenema.

Retsept valmis koostöös Talleggiga.



Kommentaarid

Tullia ütles …
Munakarbi kasutamine on väga hea idee!