Peedirisoto kabanossi toorvorstidega



Magusad kodumaised peedid annavad sellele risotole eriti mõnusa maitse ja toitvust lisavad roale kanavorstikesed.
 
Vaja läheb:

1 pakk Talleggi Kabanossi toorvorste
325 g peeti
4 küüslauguküünt
6 sl õli
250 g riisi
1 liiter köögiviljapuljongit
100 ml valget veini
100 g parmesani

Esmalt tükelda peet väikesteks kuubikuteks ning haki küüslauk peeneks. Seejärel pane poti põhja õli, peedikuubikud ja küüslauk ning kuumuta paar minutit. Siis lisa riis, sega ning kuumuta veel 2-3 minutit. Järgnevalt lisa vein ning seejärel hakka kulbi haaval lisama kuuma puljongit, ise samal ajal pidevalt segades. Lisa puljongit järk-järgult, kuni eelnevalt lisatud puljong on imendunud. Kui oled risotot ca 10 minutit kuumutanud, siis pane toorvorstid ahju, et need valmiksid samal ajal risotoga. Viimaks lisa risotole peenelt riivitud juust ning sega veelkord läbi. Serveerimisel lõika toorvorstid väiksemateks tükkideks ning tõsta need iga portsjoni peale.

Retsept valmis koostöös Talleggiga.

Kommentaarid