Tomatisupp vorstikeste ja ubadega

 Kaunis lumine talv on täies hoos ja ootab õue ilusat ilma ning talispordialasid nautima. Ja kui põsed kargest õhust õhetavad, siis ei ole tuppa tulles midagi mõnusamat, kui nautida üht kuuma ja toitvat suppi. Isegi need, kes talve ei naudi, võivad toas aknast lund imetledes soojendava supiga end turgutada. Supile saad maitseainetega soovi korral veelgi särtsu lisada ning katseta julgelt porgandi asemel paprikat või ubade asemel näiteks kikerherneid.

Vaja läheb:
2 jämedalt riivitud porgandit
1 hakitud küüslauguküüs
1 hakitud sibul
sorts õli
800 g (2 purki) purustatud tomateid
1,5 l vett
puljongipulbrit või 1- 2 puljongikuubikut
240 g (1 purk) nõrutatud konservube (kidney, võioad vms.)
450 g (1 karp) naturaalsooles grillvorste
2 dl nuudleid
soola, pipart

Küpseta ahjus grillvorstid krõbedaks ja tükelda suupärasteks tükkideks.
Kuumuta poti põhjas õlis küüslauku, sibulat ja porgandit, kuni sibul on klaasjas. Lisa purustatud tomatid, vesi ja puljongipulber ning lase supil keema tõusta. Lisa nuudlid ja keeda paar minutit, kuni need on pehmed. Sega juurde oad ja vorstikesed ning maitsesta soola ja pipraga. Naudi kuumalt!
Vedelama/ paksema supi jaoks vastavalt kas suurenda või vähenda vedelikukogust.



Kommentaarid