Piparkoogi pulgakoogid
Kui piparkooke juhtub üle jääma, siis saab need ära kasutada pulgakookide tegemiseks.
Pulgakoogid pole meie pidudel veel kedagi külmaks jätnud, tekitades ikka veel toredat elevust. Eriline hitt ka laste seas!
Vaja läheb:
100 g piparkooke
60 g Valio võid
75 g Alma piparkoogimaitselist kohupiimakreemi
150 g valget šokolaadi
ca 20 grilltikku või pulgakoogi pulki
soovi korral kaunistamiseks sinist toiduvärvi
Purusta piarkoogid peeneks. Sulata või, lisa see piparkoogi purule ning sega hoolikalt läbi. Viimaks lisa piparkoogimaitseline kohupiimakreem ning sega veelkord hoolikalt läbi. Tõsta saadud segu vähemalt 30 minutiks külmikusse tahenema.
100 g piparkooke
60 g Valio võid
75 g Alma piparkoogimaitselist kohupiimakreemi
150 g valget šokolaadi
ca 20 grilltikku või pulgakoogi pulki
soovi korral kaunistamiseks sinist toiduvärvi
Purusta piarkoogid peeneks. Sulata või, lisa see piparkoogi purule ning sega hoolikalt läbi. Viimaks lisa piparkoogimaitseline kohupiimakreem ning sega veelkord hoolikalt läbi. Tõsta saadud segu vähemalt 30 minutiks külmikusse tahenema.
Kui pulgakoogi segu on tahenenud,
veereta käte vahel väikesed pallikesed ning tõsta need küpsetuspaberiga
kaetud alusele. Kui kõik pallid on valmis veeretatud, siis tõsta need
koos alusega umbes 10 minutiks sügavkülma.
Seejärel
tükelda valge šokolaad ning sulata vesivannil, samal ajal šokolaadil
pidevalt segades. Tõsta pallid sügavkülmast välja, kasta ükshaaval
sulašokolaadi sisse, torka grilltikk pulgakoogi sisse ning lase
üleliigsel šokolaadil kaussi tagasi valguda. Soovi korral pane igale
pulgakoogile peale tilk sinist toiduvärvi ning aja grilltiku otsaga
laiali. Viimaks torka pulgakoogid näiteks munakarbi sisse või pane sõela
aukudesse ning tõsta külmkappi tahenema.
Retsept valmis koostöös Valioga.
Kommentaarid