Tomatikaste


Kui tomatitest on isu täis söödud, kuid sügavkülmas veel ruumi jagub, siis tasub endale talveks valmis teha tomatikastet, mida saab hiljem kasutada nii erinevates pasta- kui riisiroogades.
Retsept pärit raamatust "Itaalia köök".

Vaja läheb:
1,5 kg küpseid tomateid
2 porgandit
2 sibulat
2 küüslauguküünt
10 sl oliivõli
1 tl kuivatatud punet
soola
värskelt jahvatatud musta pipart

Tükelda tomatid, haki porgandid ja sibul, purusta küüslauk. Pane kõik komponendid potti, lisa õli ja maitsained. Keeda tasasel tulel ca 30 minutit. Seejärel tõsta pott tulelt, püreeri saumiksriga ning keeda seejärel veel ca 15 minutit. Vajadusel maitsesta veelkord.

Kastme sügavkülmutamiseks lase sel enne täielikult jahtuda ning jaga seejärel parajateks portsjoniteks.

Kommentaarid

Õuenarr ütles …
Ma usun, et säilib niisamagi purgis ja keldris. Olen ise väga sarnast kastet igal aastal talveks purki teinud. Tomat on nii happeline, et naljalt midagi halba ei juhtu. Ja alati on kevadeks otsas :)
Jaanika ja Signe ütles …
Killu!

Tore kuulda, et säilib ka purgis. Ja ma olen ka kindel, et meil saab kaste kevadeks otsa, kui mitte enne.