Grillitud nektariinid vahukoore-kohupiima kreemiga


Kui kooki pole mahti teha, siis sobib suvise peo lõpetuseks ülimalt hästi pakkuda ka grillitud nektariine. Valmivad kiirelt ja maitsevad suurepäraselt. 
 
Vaja läheb:
nektariine
suhkrut
kaneeli
võid
kohupiima (teralist, mitte pastat)
vahukoort
suhkrut
soovi korral kaunistuseks kaneelisuhkrut

Lõika nektariinid pooleks ja eemalda kivid. Tõsta puhastatud nektariinid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, lõikepind ülespoole. Raputa igale nektariinile peale natuke suhkrut ja kaneeli ning pane peale paar väikest võitükki. Küpseta virsikuid ahjus 220 kraadi juures 10-15 minutit, võimalusel kasuta ahjul grillmise funktsiooni. Seejärel tõsta nektariinid jahtuma.  

Kreemi jaoks vahusta vahukoor suhkruga ning lisa seejärel teraline kohupiim, vahusta veelkord kergelt läbi. Vahukoort ja kohupiima arvesta võrdsetes kogustes (nt 200 ml vahukoort ja 200 g kohupiima), siis jääb parajalt kreemjas tekstuur. Viimaks tõsta iga nektariini pooliku sisse kreemi ning puista soovi korral peale veidi kaneelisuhkrut.

Kommentaarid