Munavaba šokolaadikook


Nüüdsest on meie köök mõnda aega munavaba (vähemalt ühe õe köök), kuna eelmisel nädalal kõlasid allergoloogi suust meie jaoks karmid sõnad: "Teie lapsel on munaallergia." Nagu arvatavasti paljudele, oli ka meie perele allergia täiesti tundmatu teema ning täpsemalt polnud meil seni olnud vajadust sellesse süveneda. Nüüd aga oleme me ühed neist tüütutest vanematest, kes välja sööma minnes või sünnipäeva lauda silmitsedes ikka üle küsime, ega toidus varjatult muna sees pole. Igatahes harjume uut moodi eluga ja esimene munavaba kook sai ka eile õhtul valmis (mitte beebile, vaid mulle endale magusaisu leevendamiseks).

Tasub proovimist, mõnusalt pehme ja niiske tekstuuriga. Ülimalt lihtne teha, põhimõtteliselt tuleb kõik ained välja mõõta ja kokku segada. Originaalretsept pärit blogist Art of Dessert.

Vaja läheb:
225 g jahu
200 g suhkrut
60 g kakaod
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
300 ml piima
100 g võid
2 tl mett

Sega kausis kokku jahu, suhkur, kakao, küpsetuspulber ja sool. Teises kausis sega piim, sulatatud või ja mesi. Vala kuivained järk-järgult piima-või segusse ja sega korralikult läbi. Vala tainas lahtikäivasse küpsetusvormi ja küpseta 175 kraadises ahjus 40 minutit. Kasutasin koogi tegemiseks väikest 18 cm läbimõõduga ümarat vormi.

Kommentaarid