Toorjuustu-kodujuustu kook


Üks mõnusalt pehme tekstuuriga ja mahlane juustukook. Seekord siis kingituseks ühele väikesele poisile.

Idee lisada juustukoogile ka kodujuustu leidsin kunagi ühest välismaisest blogist. Retsept sai kribatud märkmikusse ja seal ta siis ootas oma õiget aega. Kahjuks pole mul tehtud märget algse retsepti viite kohta. 

Kasutasin koogi tegemisel 18 cm läbimõõduga ümarat lahtikäivat vormi.

Vaja läheb:
Põhi:
123 g jahu
50 g suhkrut
83 g võid
1 munakollane

Täidis:
250 g toorjuustu
250 g kodujuustu
150 g suhkrut
2 muna
1/4 tl soola

Kaunistuseks:
150 g toorjuustu
2 sl tuhksuhkrut
nonparelle

Esmalt tee valmis põhi. Selleks sega omavahel jahu, suhkur ja külm või. Seejärel klopi munakollane lahti ning lisa tainale. Sega veelkord tainas ühtlaseks massiks ning tõsta ca 30 minutiks külmikusse tahenema. Kui tainas on tahenenud, suru see koogivormi põhja ja äärtesse (umbes poole peale) ning küpseta 190 kraadises ahjus 10 minutit.

Täidise jaoks purusta saumiksriga kodujuust ühtlaseks massiks. Seejärel mikserda kodujuust kokku toorjuustuga. Mikserda paar minutit, kuni tekib omakorda ühtlane kreemjas mass. Siis lisa suhkur, sool ning ühekaupa munad, jätkates ise samal ajal mikserdamist. Vala saadud mass eelküpsetatud põhjale ning küpseta kogu kooki veel 40 minutit 175 kraadi juures.

Lase koogil jahtuda, ideaalis võiks seista üleöö külmikus. Enne serveerimist mikserda toorjuust tuhksuhkruga ning määri ühtlaselt koogile. Soovi korral kaunista pealt nonparellidega.  

Kommentaarid