Juustune porgandipirukas



Mahedamaitseline porgandipirukas, mille idee leidsin siit blogist.

Vaja läheb:
Põhi:
100 g võid
2,5 dl jahu
1 munakollane
1 sl külma vett
näpuotsatäis soola

Täidis:
480 g porgandeid
1 sl võid
2 sl õli
80 g parmesani
140 g juustu
3 muna + tainast ülejäänud munavalge
75 ml piima
1 tl kuivatatud tüümianit
soola, pipart

Esmalt tee valmis piruka põhi. Selleks sega omavahel külm või ja jahu, lisa munakollane, külm vesi ja sool. Sega või mudi kätega ühtlaseks ning suru lahtikäiva vormi (mina kasutasin 26 cm läbimõõduga vormi) põhja ja äärtele. Seejärel tõsta 30 minutiks külmikusse tahenema.

Täidise jaoks riivi progandid jämedalt ja kuumuta neid pannil paar minutit, lisades eelnevalt pannile õli, või, veidi soola ja pipart ning tüümiani. Seejärel riivi mõlemad juustud. Klopi munad lahti, lisa piim ja veidi soola ning sega läbi.

Võta piruka põhi külmikust välja ning pane esmalt põhjale pool porgandisegust. Seejärel lisa kogu juust, siis uuesti porgandi kiht ning peale parmesan. Vala pirukas üle piima-muna seguga ning küpseta 200 kraadises ahjus 25-30 minutit.

Kommentaarid