Mureli- martsipani kook

September 10, 2013
Alguses tavalisena näiv kook sisaldab tegelikult päris palju martsipani ja suure peotäie mureleid. Murelid võib asendada ka ploomide või siis kasvõi õuntega.
 
Vaja läheb:

6 Talleggi tervisemuna
2 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
näpuotsatäis soola
250 g martsipani
60 g võid
125 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
250 g puhastatud ja poolitatud mureleid

Kate:

150 g iiriseid
2 sl piima

Vahusta munad soola, suhkru ja vanillisuhkruga tugevaks heledaks vahuks. Sulata või ja pane martsipan külma tahenema, et seda oleks lihtsam riivida.
Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning sega kuivainete segu ettevaatlikult munavahu hulka. Riivi martsipan peene riiviga ja sega taigna hulka ning sega juurde ka jahtunud sulavõi.
Vala tainas 24 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga kaetud vormi ja kata kook murelitega ning küpseta 180 kraadi juures 40- 45 minutit.
Lase koogil jahtuda.
Iirisekatte jaoks sulata iirised koos piimaga potis ja vala koogile.

Retsept valmis koostöös Talleggiga.

0 comments: