Krõbe kanafilee magusa kastme ja köögiviljadega

Veidi idamaiste mõjutustega kanaroog, kus koos mõnusalt magus ja soolane maitse ehk krõbe kanafilee magusa kastme ja soolapähklitega. Lisaks köögiviljadele võid kõrvale serveerida ka riisi või nuudleid.

Vaja läheb:

1 pakk Talleggi rosepipra kanafileed
100g tärklist
praadimiseks õli
60 ml vett
1 sl sojat
2 sl riisiäädikat
8 sl suhkruroo siirupit
2 sl pruuni suhkrut
50 g soolapähkleid
1 suvikõrvits (ca 500g)
150g porgandeid
2 sl võid
soola,pipart


Esmalt viiluta suvikõrvits ja lõika porgand peeneteks ribadeks. Tõsta pannile, lisa 2 sl võid, veidi soola ja pipart ning jäta ootele. Hauta köögivilju võis 5 minutit vahetult enne serveerimist ehk siis, kui kanafilee tükid on praetud.
Järgmisena pane kaste keema. Selleks sega väikeses potis vesi, soja, riisiäädikas, siirup ja suhkur. Lase keema tõusta ning seejärel keeda kastet tasasel tulel 15 minutit, aeg-ajalt segades.
Kastme keemise ajal saad alustada kanafilee praadimisega. Selleks lõika kanafileed suupärasteks tükkideks, tõsta kaussi, vala peale tärklis ning sega kana kätega läbi, et tärklis iga kanatüki külge jääks. Kuumuta pannil õli (seda peab pannil olema nii palju, et kanatükid üleni õliga kaetud oleks).Kui õli on kuum, lisa pannile tärklisega kaetud kanafilee tükid. Prae kanafilee tükke ca 4 minutit, Seejärel tõsta vahukulbiga köögipaberile nõrguma.
Enne serveerimsit purusta köögikombainis soolapähklid ning lisa need kastmele. Seejärel tõsta kanatükid kaussi, vala peale kaste ning serveeri koos köögiviljadega.

Retsept valmis koostöös Talleggiga.

Kommentaarid