Seesami-sinepi küpsised

Need küpsised jäid mul silma eelkõige oma vahva kuju tõttu. Teha on neid iseenesest väga lihtne ning täidist võib varieerida vastavalt oma soovile. Mina kasutasin sinepi-majoneesi täidist, aga originaalretsept pakkus näiteks sulatatud juustu täidist. Idee pärineb C. Teubneri ja A. Wolteri raamatust "Kalte Platten".

Vaja läheb:

250 g jahu
1 muna
125 g võid
1 tl soola
5 sl mahedama maitsega sinepit
5 sl majoneesi
2 sl seesamiseemneid
1 munakollane

Võta suur kauss ning pane kaussi jahu, muna, või ja sool ning mudi kätega ühtlaseks massiks. Kata kauss toidukile või kaanega ning tõsta ca 1 tunniks külmkappi tahenema.
Rulli taianas lahti ning suru tainast välja ca 6 cm läbimõõduga kettad (kasuta nt mõnda suuremat klaasi). Sega väikeses kausis sinep ja majonees ning tõsta igale kettale ühtlase kihina täidist. Küpsiste kokkutõstmisel on kõige lihtsam mõttes ketta peale joonistada kolmnurk ning tõsta iga kolmnurga tipp ketta keskele ja suruda kinni. Klopi üks munakollane lahti ning pintselda küpsised üle. Raputa küpsistele peale seesamiseemned ning tõsta 200 kraadisesse ahju ca 15-20 minutiks küpsema.

Kommentaarid