Lõuna- Eesti maitsed lähevad Tallinnasse

Gurmaanid tähelepanu!
Esmakordselt leiab aset üks ütlemata tore üritus- nimelt viivad 5 Tartu peakokka head Lõuna- Eesti maitsed Tallinnasse. 9. novembril toimub Tallinnas restoranis Senso pidulik õhtusöök, mille kõik road on valmistatud Lõuna- Eesti kohalike väiketootjate toorainest. Rohkem infot ürituse kohta leiab siit.
Tartu toidublogijatel avanes suurepärane võimalus osaleda degusteerijatena selle õhtusöögi peaproovis. Muljed on ülevad ja maitsete sümfoonia lausa paitas kõiki meeli. Kokku oli pandud palju huvitavaid ja uudseid maitsekombinatsioone, üks nüanssirikkam kui teine. Toidunautlejatel sooviame kindlasti kõik maitsva ise järgi proovida.
Tore oli ka see, et iga rooga ja selle valmistamiseks kasutatud tooraineid tutvustas põhjalikult roa valmistanud kokk.
Veinidest rääkis Vilde veinikeldri sommeljee Raivo Leesalu. Sensos valib veinid ja tutvustab neid Rein Kasela.
Esimene käik: Ürdisoola veisevälisfilee torbikkukeseene ja Forte juustu julienne' i, sõstra- palsamäädikakastme ja sinepi- tillikastmega.
Vein: Open Now Rouge 2008, AC Minervois, Domaine de Chaman
Roa valmistas Dorpati peakokk Ahto Kikas.
Eriti mõnus oli rohelise salati sees fenkol ja marjadest ning veinist kokku keedetud kaste oivalise soolafilee kõrval.
Väikese vahepalana nautisime tõeliselt mõnusat ja jahutavat kõrvitsa- tomati sorbeed musta pipraga. See roog oleks mõnel suveõhtul nautimiseks lausa oivaline!
Teine käik: Mee ja musta leiva koorikuga ahvenafilee, herne- kartulipüree sügisese aedviljasalsa ning tilliõliga. 
Vein: Sylvaner Les Princes Abbés 2008 AC Alsace, Domaines Schlumberger
Roa valmistas Priit Palk kohvikust Crepp.
Kolmas käik: Tummine suitsutatud lambaliha supp jäise köömne- ürdinapsuga.
Roa valmistasid Joel Ostrat ja Jorma Riivald Truffest.
Lammas oli imehõrk ja supp väga mõnusalt toitev ja soojendav meie pimedatesse sügise ja talveõhtutesse.
Seejärel väikese vahepalana astelpaju sorbee Vana Tallinna koorelikööriga.
Pearoog: Röstitud vutt magusa kartuli, vuti brioche', tüümianikastem ja metsasaadustega (jõhvikad, mandlid, kadakamarjad, võrsed ja marineeritud kurgid)
Vein: Zweigelt 2007 Burgenland, Höpler
Rohkem kuusevõrsesiirupit !
Roa valmistas Vilde peakokk Nico Lontras.
Uskumatult mõnusad ja huvitavad maitsenüansid tänu kuusevõrsesiirupile!
Lõuna- Eesti maitsetele panid magusa punkti Werneri kohvikust Õie Pritson ja Joel Ostrat.
Dessert: Sügisõuna ja Lõuna- Eesti kitsejuustu küpsetis astelpaju- vaniljekreemiga.
Vein: Beerenauslese Burgenland, Höpler.
Küpsetis oli väga maitsev, siidjas kreem viis lausa keele alla ja värsked vaarikad olid kirsiks koogil.
Lõpetuseks üks väike pilt ka meie joogivalikust.

Kommentaarid