Merevaigukreemi ja mustikatega tartaletid


Mul on juba jupp aega kapis oma järge oodanud spelta täistera nisujahu ja täna ta siis lõpuks ka koogi sisse pandud sai. Koogipõhi oli seetõttu mõnusalt krõbe. Veel sai koogi kreemi sisse Merevaiku ja see andis kreemile mõnusa juustuse meki. Tartaletid on valmistatud sama retsepti järgi nagu siin postituses, ainult et pool nisujahust on asendatud täistera spelta jahuga ja lisatud on 1 sl suhkrut. Küpsetada tuleb ka 5-10 minutit kauem, sest kreemi selle koogi puhul ei küpsetata.

Kreemi jaoks:

1 karp Merevaiku (100 g)
1 dl vahukoort
4 sl suhkrut
vanillisuhkrut

Kaunistamiseks:

mustikaid

Kreemi jaoks vahusta vahukoor suhkru ja vanillisuhkruga ning lisa mikserdades Merevaigu sulajuust. Täida jahtunud korvikesed kreemiga ja puista peale mustikaid.

Kommentaarid