Sõrnikud

Slaavi köögist pärinevad sõrnikud on maitsvad ja mahlased kohupiimapannkoogid, mida Tartu Ülikooli Raamatukogu kohvikus ikka päris palju omal ajal lõunaks sai söödud. Minu arvates on nad parimad just hapukoorega serveeritult. Kuigi neid võib ka vabalt näiteks moosi või meega süüa. See sõrnikute retsept pärineb kokaraamatust "Maitsvad Vene road".

Vaja läheb:

500 g pakikohupiima
40 g jahu
1 muna
2 sl suhkrut
soola, vanillisuhkrut

Paneerimiseks jahu
Praadimiseks õli
Serveerimiseks hapukoort

Kui kasutad teralist kohupiima, siis võiks kohupiima enne taina valmistamist läbi sõela suruda. Seejärel lisa kohupiimale jahu, muna ja suhkur ning soovi korral ka vanillisuhkur ja näpuotsatöis soola ning sega tainas ühtlaseks. Vormi tainast lapikud pätsikesed ja paneeri jahus ning prae pannil õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Serveeri hapukoorega.
Sõrnikuid võib ka paneerida näiteks riivsaiaga või siis üldse mitte paneerida, kuidas parasjagu soovi on.

Kommentaarid