Toorjuustu- kookoshelbetort

Meie keskmisel poisil oli sünnipäev. Ja talle maitsevad vähesed koogid, aga see maitses väga ja kuna see oli suvel juba kiituse osaliseks saanud, siis valmis sama kook ka tema sünnipäevaks. Raffaello kommi sõpradele maitseb kohe kindlasti, aga ka juustukoogifännidele ja teistele maiasmokkadele peaks meeltmööda olema. Mandlijahu asemel võib põhja sees kasutada madlilaaste, pistaatsiajahu, sarapuupähklijahu vms.
Retsept pärineb raamatust "Nadja koogid".

Põhi:
120 g kookoshelbeid
60 g mandlijahu
70 g sulavõid

Täidis:
600g toorjuustu
100 g suhkrut
400 g kohupiima
6 muna
3 sl jahu

Kate:
4 munavalget
170 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1- 2 spl kookoshelbeid

Põhja jaoks sega kookoshelbed, mandlijahu ja sulavõi ning suru küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ning aseta täidise valmistamise ajaks jahedasse.
Täidise jaoks mikserda omavahel kõik koostisained kokku, vala põhjale ja küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures 40 minutit.
Katte jaoks vahusta munavalged tugevaks vahuks, lisa vahustades suhkur ning vahusta seni, kuni vaht on tihe ja läikiv.
Võta kook ahjust välja, kata beseega, puista peale kookoshelbed ja küpseta ahjus 150 kraadi juures 10- 15 minutit, kuni besee muutub kuldseks. Jahuta kook maha ja serveeri.

Kommentaarid