Jäätise-toorjuustukook


Oleme seda kooki erinevates variantides teinud juba kolm korda, nii vaniljejäätise kui šokolaadijäätisega, nii kaeraküpsiste kui šokolaadiküpsistega. Ülimalt maitsev on igat moodi ning väga lihtne ka teha. 

Pildil olev kook on tehtud 26 cm läbimõõduga vormi. Eelnevalt oleme teinud aga ka 18 cm läbimõõduga vormi. Sel juhul tuleb kook kõrgem ja välimuselt pidulikum, samas on paksemat kooki raskem lõigata.  

Originaalretsept on pärit siit

Vaja läheb:
Põhi:
200 g Digestive küpsiseid või šokolaadiküpsiseid
80 g võid

Täidis:
400 g toorjuustu
500 ml šokolaadijäätist või vaniljejäätist
120 g suhkrut
8 Ferrero Rocheri kommi

Kate:
50 g tumedat šokolaadi
12 Ferrero Rocheri kommi

Põhja jaoks purusta küpsised, sulata või ning sega need omavahel kokku. Suru saadud segu lahtikäiva koogivormi põhja. Tõsta koogi põhi täidise tegemise ajaks külmikusse tahenema.

Täidise jaoks vahusta toasoe toorjuust suhkruga. Seejärel lisa veidi pehmenenud jäätis ning mikserda seni, kuni tekib ühtlane, ilma tükkideta mass. Haki kommid väikesteks tükkideks ning lisa toorjuustu-jäätise segule, sega lusikaga ettevaatlikult läbi. Vala saadud segu koogipõhjale ning tõsta vähemalt 4 tunniks sügavkülmikusse.

Tõsta kook ca 30 minutit enne serveerimist sügavkülmast välja. Lõika kook sooja vette kastetud noaga tükkideks. Sulata šokolaad vesivannil ning nirista koogile. Lao peale ülejäänud kommid. 


Kommentaarid