Õhuline jogurti-hapukoore kook


Head vabariigi aastapäeva!


Vaja läheb:

Põhi:
200 g Digestive küpsiseid
100 g Alma Eesti võid

Täidis:
300 g Alma vaniljejogurtit
300 g Alma 20% hapukoort
75 g suhkrut
150 g kõrvitsapüreed
30 g želatiini

Põhja jaoks purusta küpsised, sulata või ja sega kokku. Suru saadud segu 26 cm läbimõõduga ümarasse vormi. Tõsta põhi täidise tegemise ajaks külmkappi tahenema.

Täidise jaoks vahusta hapukoor suhkruga. Vahusta ca 15minutit, kuni hapukoor muutub vahuliseks. Seejärel lisa vaniljejogurt ja kõrvitsapüree ning vahusta veelkord läbi. Sulata želatiin ning nirista täidise hulka, ise samal ajal täidist pidevalt segades. Vala saadud segu koogi põhjale ning tõsta vähemalt 4 tunniks külmakappi tahenema.

Kook on mahedamaitseline, kui soovid magusamat kooki, suurenda suhkrukogust. Soovi korral võid kõrvitsapüree asendada mõne marjapüreega. 

Retsept valmis koostöös Valioga.

Kommentaarid