Munavabad piparkoogid


Mõnusad mahedamaitselised piparkoogid. Tegime ka tuhksuhrku ja sidrunimahlaga glasuuri, kuid need piparkoogid said enne otsa, kui ma pilti teha jõudsin. Sidruni mahl andis glasuurile mõnusa hapuka maitse ning magusate piparkookide peale oli selline glasuur justkui loodud.

Kui armastad vürtsikamaid piparkooke, siis suurenda piparkoogimaitseaine kogust. Retsept on pärit blogist Handmade with love.

Vaja läheb:
200 g võid
2 dl tumedat siirupit
1 dl suhkrut
1,5 dl kohvikoort
2 tl piparkoogimaitseainet
1 tl söögisoodat
2 tl kakaopubrit
10 dl jahu

Pane potti või, siirup ja suhkru ning kuumuta seni, kuni või on sulanud. Tõsta segu jahtuma. 
Jahtunud segule lisa kohvikoor ning piparkoogimaitseaine. Seejärel sega omavahel 2 sl jahu, söögisooda ja kakao ning lisa saadud kuivainete segu ülejäänud jahukogusele. Viimaks lisa jahusegule siirupisegu ning sõtku kätega ühtlaseks tainaks. Mässi tainas toidukilesse ning lase külmkapis vähemalt 12 tundi taheneda. Seejärel rulli tainas jahusel pinnal õhukeseks, vormi meelepärased piparkoogid ning küpseta 200 kraadises ahjus 6-8 minutit. 

Kui soovid teha munavaba glasuuri, siis selleks sega tuhksuhkrule juurde sidruni mahla. Lisa mahla järk-järgult, ise samal ajal tuhksuhkrut segades, kuni tekib glasuurile omane konsistents.  

Kommentaarid