Sebra kook


Ideaalne kook sügisõhtuteks sooja tee kõrvale. Lisaks veel äge välimus.
Retsept on pärit blogist Crustabakes.

Vaja läheb:
4 muna
250 g suhkrut
250 ml piima
250 ml õli
300 g jahu
1 sl küpsetuspulbrit
2 sl kakaopulbrit

Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks, seejärel lisa piim ja õli ning mikserda uuesti läbi. Sega eraldi kausis jahu ja küpsetuspulber ning lisa jahusegu järk-järgult taina hulka. Mikserda aeglasel kiirusel veel kogu tainas läbi. Ära aga tainast üle vahusta, sest siis tekivad koogi sisse küpsedes õhumullid.

Kui tainas on kokku mikserdatud, siis vala pool teise kaussi ning lisa kakaopulber, sega hoolikalt läbi. Tainas jääb vedel, selline paksu pannkoogitaina moodi.

Koogi kokkupanekuks võta 26 cm läbimõõduga koogivorm ning hakka tainast tõstma järgneva skeemi järgi: 3 sl heledat tainast koogivormi keskele, seejärel 3 sl tumedat tainast heleda taina peale koogivormi keskele, siis uuesti 3 sl heledat tainast tumeda taina peale ning nii edasi kuni mõlemad tainad on otsas.

Küpseta kooki 180 kraadises ahjus 40 minutit. Maitseb hästi nii soojalt kui ka jahtunult järgmisel päeval.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Tere! Kas 1 sl küpsetuspulbrit on ikka õige kogus? Tundub kuidagi liiga palju olevat.
Jaanika ja Signe ütles …
Tere!

Selle koogi sisse läheb tõesti 1 sl küpsetuspulbrit. Ka mulle tundus see kogus kooki tehes imelik, sest tavaliselt läheb koogi sisse 1 tl küpsetuspulbrit, kuid panin nii nagu originaalretseptis kirjas ehk siis 1 sl. Kook tuli mõnusalt kohev.

Toredat küpsetamist!