Kapsa-hakkliha pirukas (munavaba)



Tegemist on retseptiga, mis on meil juba blogis olemas (Parim kapsapirukas), kuid tahtsin katsetada munavaba varianti. Pirukas püsis ilusti koos ning maitses sama hästi.

Vaja läheb:

Põhi:
125 g võid
125g kodujuustu
2,25 dl jahu
1 tl soola

Täidis:
700 g kapsast
1 tl soola
500 g hakkliha
200 g riivjuustu
1 dl hapukoort

Põhja tegemiseks sega toasoe või, kodujuust, jahu ja sool ühtlaseks massiks ning pane tainas külmkappi vähemalt 30 minutiks tahenema.

Täidise jaoks haki kapsas peeneks ja hauta soolaga maitsestatud vees poolpehmeks, kurna ning nõruta. Seejärel prae kergelt hakkliha ja maitsesta.

Piruka kokkupanekuks suru tainas küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele (kasutasin 26 cm läbimõõduga vormi). Seejärel lisa vormi kapsas ja suru kätega tihedalt vormi, siis lisa hakkliha ja suru samuti tihedalt vormi. Viimaks riivi juust jämeda riiviga ning pane hakkliha peale. Juusut peale lisa hapukoor ning määri see lusikaga ühtlaselt laiali. Küpseta pirukat  200 kraadi juures 30 minutit.

Kommentaarid