Kreemjas jogurti-kondenspiima kook

June 1, 2014

Eriti kreemjas kook, mida täiendavad krõmpsuvad kaerahelbed. Kook sai külalistelt palju kiidusõnu ja läheb kodumaitse maasikate valmimisel kindlasti kordamisele.

Koogi tegemisel on kasutatud 28 cm läbimõõduga ümarat vormi. 

Vaja läheb:

Põhi: 
340 g Digestive küpsiseid
120 g võid

Täidis:
380 g kondenspiima
400 g maitsestamata jogurtit
200 ml 35% koort
4 sl suhkrut
10 lehte želatiini
300 g maasikaid

Kate:
75 g kaerahelbeid
25 g võid
40 g suhkrut

Esmalt tee valmis kate, kuna see vajab jahtumist. Katte tegemiseks pane pannile või, suhkur ja kaerahelbed ning kuumuta 6-7 minutit, kuni kaerahelbed muutuvad krõbedaks. Tõsta jahtuma.

Seejärel tee koogi põhi. Selleks purusta küpsised (nt pudrunuiaga), sulata või ja sega omavahel kokku. Suru saadud segu koogivormi põhja. Tõsta põhi täidise valmistamise ajaks külmikusse.

Täidise jaoks vahusta koor suhkruga, seejärel lisa kondenspiim ja jogurt ning vahusta veelkord kergelt kõik läbi. Pane želatiinilehed ca 5 minutiks külma vette, seejärel pigista üleliigne vesi ära ning lahusta želatiinilehed väheses (paar spl vett) vees. Nirista želatiin täidise hulka, ise samal ajal pidevalt segades. Vala segu koogi põhjale. Lõika maasikad väiksemateks tükkideks ja suru õrnalt koogi peale. Viimasena lisa kaerhelbe kate. Tõsta kook vähemalt 4 tunniks külmikusse tahenema.

5 comments:

  1. tiiu saliste said...:

    täna on plaan seda kooki teha, aga kuna pole maasikaid võtta kas sobiks nende asemele midagi muud?

  1. köögivõlur said...:

    Muidugi sobivad ka muud meelepärased marjad :)

  1. tiiu saliste said...:

    sain ikkagi maasikaid tookord ja kook on nii hea, et teen praegu uuesti (Y)

  1. köögivõlur said...:

    Tiiu, tore kuulda, et teil kook õnnestus ning maitseelamusi pakkus.

  1. Reelika Vunder said...:

    Tere, mul olemas 24 cm läbimõõduga vorm. Kui palju peaks sel juhul koguseid vähendama?