Pehmed kõrvitsaküpsised toorjuustu kreemiga



Jätkame endiselt kõrvitsalainel. Sel korral sai siis tehtud pehmeid kõrvitsaküpsiseid. Mõnusa tekstuuriga ja imemaitsvad. Originaalretsept on pärit siit.

Sel korral kasutasin küpsiste ahjuplaadile panekuks kahte supilusikat ja vormisin neist väikesed pätsid, kuid järgneval korral kasutan ilmselt tordipritsi, et saaks teha veidi väiksemad ja korrapärasemad küpsised. 

Vaja läheb:
Tainas:
230 g jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
195 g suhkrut
70 g võid
100 g kõrvitsapüreed
50 ml piima
1 muna

Kreem:
330 g toorjuustu
75 g suhkrut
2 tl vanillisuhkrut

Taina jaoks sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sool. Teises kausis mikserda toasoe või suhkruga, lisa kõrvitsapüree, piim ja muna ning mikserda veelkord läbi. Seejärel tõsta tainast kahe supilusika abil ahjuplaadile väikesed pätsid ja küpseta 175 kraadises ahjus 9-10 minutit. Jäta ahjuplaadile küpsiseid pannes piisavalt ruumi, kuna küpsised vajuvad ahjus lapikuks.
Kui küpsised on jahtunud, mikserda omavahel toorjuust ja suhkru ning pane saadud kreem küpsiste vahele. Suru küpsised õrnalt kokku.
Antud taina kogusest saab 28 suurt küpsist ehk kokkupanduna 14 küpsist.

Kommentaarid

Helen ütles …
Huvitav, kui asendada nisujahu tatra- või riisijahuga, kas siis ka õnnestub?
Helen ütles …
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Unknown ütles …
Kas kasutasid valmis k6rvitsapüreed v6i tegid selle ise?
Jaanika ja Signe ütles …
Esmalt vabandused hilinenud vastuste pärast.

Tatra- või riisijahuga pole proovinud, aga arvan, et täielikult asendades pole tulemus siiski see, mis olema peaks. Kui võimalik, siis võiks panna näiteks kolmandik tatra- või riisijahu ja ülejäänud osa ikkagi nisujahu. Kui aga nisujahu kasutada ei soovi võib ju proovida see täielikult asendada mõne alternatiivse jahuga.

Kõrvitsapüree oli enda tehtud. Koorisin kõrvitsa, lõikasin suurteks kuubikuteks, keetsin vähese veega pehmeks, kurnasin vee ära ja püreestasin saumiksriga.