Pulgapitsad

November 14, 2013

Üks vahva idee, mille leidsin siit. Tõeline hitt laste sünnipäevadel.

Vaja läheb:
Tainas:
7 g (2 tl) kuivpärmi
125 ml käesooja vett
näputäis suhkrut
250 g jahu
1/2 tl soola
1 sl oliivõli

Täidis:
100 g sinki
100 g mozzarellat
130 g konserveeritud ananasse (omas mahlas)
4-5 sl ketšupit

24 pikka grilltikku


Esmalt pane grilltikud vette ligunema ning seejärel asu tainast tegema.

Taina jaoks sega pärm, vesi ja suhkur ning lase umbes 10 minutit seista, kuni see muutub vahuseks. Seejärel lisa jahu, sool ja õli ning sega läbi. Siis tõsta tainas kausist välja ning sõtku kergelt jahuseks tehtud tööpinnal umbes 10 minutit, kuni tainas muutub elastseks. Seejärel tõsta tainas kergelt õlitatud kaussi, kata kauss rätikuga ning lase tainal vähemalt 40 minutit kerkida.

Taina kerkimise ajal haki sink ja ananassitükid peeneks ning riivi mozzarella jämeda riiviga. Kui tainas on kerkinud, rulli see ristkülikukujuliselt õhukeseks ning määri peale ketšup. Seejärel laota ühtlase kihina sink, ananassid ja juust. Keera rulli (nagu teeksid kaneelirulli) ja lõika umbbes 1,5 cm laiused tükid. Torka iga rulli sisse grilltikk ning laota pulgapitsad ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadises ahjus 15 minutit. Poole küpsemisaja pealt pööra rullidel teine pool.

0 comments: