Salzburger Nockerl

Salzburger Nockerl on magus suflee, mis pärineb Salzburgi linnast Austriast. Seda serveeritakse soojalt tuhksuhkruga ning vahel lisatakse ka vaarikakastet. Magustoit peaks traditsiooniliselt kujutama kolme mäge, mis ümbritsevad linna ja tuhksuhkur sümboliseerib lund mäetippudel. Selle magustoidu kohta öeldakse: magus nagu armastus ja õrn nagu suudlus. Meile meenutab ta maitselt kindlasti ujuvaid saarekesi ehk lumepallisuppi. Igatahes maitseb imehästi! Retsepte on linternetiavarustes mitmeid ja nendest on pandud kokku lõplik versioon.

Vaja läheb:

200 ml piima
20 g vanillisuhkrut
50 g võid
7 muna
näpuotsatäis soola
70 g suhkrut
1/2 sidruni koor
1 sl jahu
1 sl maisitärklist
serveerimiseks tuhksuhkrut ja marju (soovi korral)
Pane ahi 220 kraadi peale sooja, pane ühte suuremasse või mitmesse väiksesse ahjuvormi piim, vanillisuhkur ja võitükid ning aseta ahju ja lase sulada.
Eralda munakollased valgetest. Vispelda munavalged soola ja poole suhkrukogusega tugevaks vahuks ning lisa vahustades ka ülejäänud suhkur. Vispelda kuni vaht on tihe ja läikiv. Teises kausis vispelda munakollased sidrunikooorega ning eraldi kausis sega omavahel jahu ja tärklis.
Sega munavalgevahu hulka ettevaatlikult munakollased ja jahusegu. Võta ahjust välja vorm kuuma vaniljepiimaga ning tõsta selle peale munavaht ning vormi silikonkaabitsa abil kolmeks kuhjaks. Pane vorm ahju ja küpseta ilma ahjuust avamata 10 minutit. Võta vorm ahjust, puista peale tuhksuhkrut ja serveeri kohe.
Soovi korral võid serveerimisel lisada ka marju või marjakastet.

Kommentaarid