Šokolaadišarlott

Olen juba ammu tahtnud proovida šarlotte torti. Neid retsepte on muidugi sadu erinevaid, kuid võtsin retsepti vanast heast "Pereköögi kokaraamatust". See oli aga esimene kord, kui ma selle raamatu retseptis pettuma pidin  - rullibiskviit, mis koogi ümber viiludena sai laotud oli liiga magus ja kuiv ning see täidiski polnud erilist elamust väärt. See kook sai tehtud muidugi siis, kui värskeid kirsse veel ei olnud, nii et äkki, kui teha ise värsketest kirssidest kirsimoos ja ka vahele panna kodumaiseid kirsse, on maitseelamus suurem. Rullbiskviiti peaks kindlasti ka immutama.
Aga võib- olla oli viga hoopis selles, et olen heade kookidega liiga ära hellitatud juba ;)

Rullbiskviit:

5 muna
1,5 dl suhkrut
0,5 dl kakaod
0,5 dl jahu
0,75 dl tärklist
1 tl küpsetuspulbrit
500 g kirsimoosi

Täidis:

5 tl želatiini+ 1 dl kirsimahla

350 g kohupiimapastat
1,5 dl suhkrtut
300 g kirsse
2,5 dl vahukoort
2 tl vanillisuhkrut
0,5 dl mahla
Esmalt vahusta munad suhkruga, lisa omavahel segatud kuivained, sega hoolikalt ja vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Aja tainas ühtlaselt laiali ja küpseta 225 kraadi juures 10 minutit. Küpsenud biskviit kummuta suhkruga üleriputatud küpsetuspaberile ja eemalda küpsetuspaber. Määri kohe biskviidile peale moos ja keera rulliks kokku. Lase rullbiskviidil jahtuda ning siis lõika viiludeks. Seejärel võta 2-liitrine ümmargune vorm, vooderda kilega ning lao rullbiskviidi viilud vormi põhja ja servadele.
Täidise jaoks vahusta kohupiimapasta suhkruga ja lisa kirsid. Pane želantiin mahla paisuma ning sulata siis kuumaveevannil. Kui želantiin on veidi jahtunud, lisa see täidisele, lisa juurde ka vahustatud vahukoor ning mahl. Sega kiirelt läbi ja vala rullbiskviidi viiludega vooderdatud vormi. Tõsta külmikusse vähemalt paariks tunniks tahenema. Serveerimisel kummuta tort alusele ja eemalda kile.

Kommentaarid