Frititud suvikõrvitsa pulgad


Suvikõrvitsa hooaja avanguks pakume frititud suvikõrvitsa pulkasid. Suviseks eelroaks või snäkiks sobivad need pulgakesed ülihästi. Ja ma arvan, et nii mõigi külaline muhuleb mõnusalt endamisi, kui talle tuuakse pabertuutus soojaid suvikõrvitsa pulki.
Alljärgnevalt on kirjas vaid vajaminevad koostisosad, kogused arvesta vastavalt sööjate arvule ja maitseained lisa maitse järgi. Idee pärineb BBC Good Food'i lehelt.

Vaja läheb:
suvikõrvitsat
jahu
soola
paprikapulbrit
praadimiseks õli

Lõika suvikõrvitsast umbes 8 cm pikkused pulgad (ehk lõika jämedamad viilud ja viilud omakorda ribadeks). Sega kausis jahu, sool ja paprikapulber (enne frittimist maitse veidi, kas jahu on piisavalt maitsestatud). Tõsta jahu suure taldriku või aluse peale ja rulli suvikõrvitsa pulki jahu-maitseaine segus. Jälgi, et kõik suvikõrvitsa pulgad saaksid seguga ühtlaselt kaetud. Pane pann tulele, kuumuta õli ja tõsta suvikõrvitsa pulgad portsjonite kaupa õli sisse. Kui pulgad on pruunikad, siis tõsta need õli seest välja köögipaberile nõrguma. Serveerimiseks keera paberist või ajalehest tuutud ja tõsta soojad suvikõrvitsa pulgad sinna sisse. Serveeri kindlasti soojalt.

Kommentaarid