Anni Arro peedipirukas

Üks lihtne suvine pirukas. Hoolimata komponentide vähesusest, oli pirukas väga mõnus ja hea vaheldus muudele köögiviljapirukatele. Jääb kindlasti pikakas ajaks meie lauale.
Retsept Toidutarest.

Vaja läheb:

1 kg lehttainast
4 keedetud peeti
2 punast sibulat
2 tl kuivatatud punet
100 ml oliivõli
4 sl palsamiveiniäädikat
100 g feta juustu
soola. pipart
maitserohelist (nt punet, peterselli)
Kui kasutad piruka tegemisel külmutatud lehttainast, siis tõsta see aegsasti sügavkülmikust külmkappi sulama.Piruka jaoks pane viilutatud peet oliivõli ja palsamiveiniäädika sisse umbes tunniks marineeruma. Viiluta ka sibul, prae kergelt oliivõlis läbi ja lisa peetide hulka marinaadi juurde. Sega kergelt läbi, et marinaad oleks ühtlaselt jaotunud.
Pane lehttainas suurele ahjuplaadile (mul jäi ca 6-7 cm jupp lehttainast üle ahjuplaadi serva, selle lõikasin lihtsalt ära). Laota peale peedid ja sibulad, suru õrnalt kinni ja nirista peale marinaadi. Algses retseptis kästi ainult veidi seda vedeliiku peale niristada, kuid peete ja sibulaid lehttainale tõstes läks mul kogu see marinaad pirukale ja jäi ka väga hea. Nii et eks see ole tunde küsimus, kui palju marinaadi lisada pirukale. Igatahes enne ahju panekut tuleb lisada ka feta. Küpseta pirukat 200 kraadi juures 20 minutit ning enne serveerimist raputa peale värsket maitserohelist.

Kommentaarid