Sebastiani sünnipäevatort

See on üks järjekordne martsipanikattega biskviitpõhjaga kohupiimatort, mis valmis ühele väikemehele esimeseks sünnipäevaks. Tegevuskäik on väga sarnane nagu siin Lotte tordil ja seetõttu ei hakka ma enam detailselt biskviidi ja kohupiimatäidise tegemise õpetust siia kopeerima.
Küpsetasin samuti kolm kihti biskviiti, aga erinevus on selles, et immutamiseks kasutasin ainult piima ja vahele sai maasikakeedise asemel hoopis viigimarjamoos (tagantjärele võin öelda, et oma omapärase maitsega väga hea valik) koos ricotta kohupiima täidisega. Tort on kaetud suhkrumassi asemel martsipaniga (seekord kasutasin Odense martsipani koos Kalevi mandli martsipaniga, seetõttu on ka tort pealt veidi laiguline) ja külgedele on läbi tordipritsi lastud kohupiim.
Mis puudutab neid kahte martsipani, siis neil on lisaks toonierinevusele ka oluline maitseerinevus ja mulle tundub, et Odense martsipan on oluliselt mandlisema ja kuidagi naturaalsema maitsega. Aga võib-olla see lihtsalt tundub mulle nii. Igatahes on hinnavahe ka peaaegu kahekordne. Nii et antud juhul siis- mida kvaliteetsem seda kallim.

Kommentaarid