Kohvimaitseline kreeka pähkli kook

Küpsetasin veel midagi kohviteemalist Nami-Nami kooskokkamise raames. Retsept pärineb Oma maitse 2008. aasta veebruari numbrist. Kook ise on keeksilaadne, kuigi mõnevõrra õhulisem, kuna munavalge vahustatakse eraldi enne tainasse segamist. Muidu väga mõnusa kohvimaitsega kook ja veel eriti heaks tegi koogi kohvimaitseline kreem. Kreemi sisse on tavalise suhkru asemel lisatud fariinsuhkrut ja koogitaina sisse sai veel lisaks retseptis olnud komponentidele 50 g hakitud tumedat šokolaadi.

Tainas:

3,5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
3 dl fariinsuhkrut
0,5 tl soola
2,25 dl õli
4 muna
0,5 dl espressot
0,5 dl piima
75 g hakitud kreeka pähkleid
50 g tumedat šokolaadi

Täidis:

250 g mascarponet
200 g kohupiima
1 sl lahustuvat kohvi
1 sl heledat siirupit
0,5 dl fariinsuhkrut
kaunistuseks kreeka pähkleid

Sega jahu ja küpsetuspulber ning lisa suhkur ja sool. Sega juurde õli, munakollased, espresso ja piim. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ning sega ettevaatlikult taina hulka. Lõpuks lisa hakitud kreeka pähklid ja hakitud šokolaad. Ja küpseta 175 kraadi juures 50 minutit. Jahuta kook ning lõika pikisuunas kolmeks kihiks.
Täidise jaoks vahusta mascarpone, kohupiim, kohv, siirup ja tuhksuhkur. Määri kreem kihtide vahele ja peale ning kaunista kreeka pähklitega.

Kommentaarid