Parima sõbra sünnipäevatort

See Homer Simpsoniga tort valmis parima sõbra ümmarguseks sünnipäevaks. Tort ise on kohupiima- küpsisetort martsipani kattega, mille vahelt leiab nii hõrku šokolaadi kui ka hapukaid kirsse.Nüüd kui olen juba mitmeid torte martsipaniga katnud ja esimesed kogemused on olemas, hakkas see tegevus mulle päris meeldima. Pilt või mõni muu eriline kaunistuselement aga lisab tordile kaunist välimust ja muudab selle veelgi isuäratavamaks. Ega asjata ei öelda- sööb silmadega...

Vaja läheb:

6 pakki Selga kondenspiimaga küpsiseid
immutamiseks piima
500 g kohupiima
2 dl hapukoort
3 sl kakaopulbrit
2 dl suhkrut
100 g tumedat šokolaadi
400 g kirsse
4 dl vahukoort
suhkrut, vanillisuhkrut
400 g martsipani (mina kasutasin Odense oma)
rullimiseks tuhksuhkrut

Tordil on neli küpsisekihti. Kõige alumist kihti ma ei immutanud, aga kõik ülejäänud kihid said piimaga immutatud. Täidise jaoks sega kokku kohupiim, hapukoor, suhkur ja kakao. Kohupiim võiks olla tihe (ricotta näiteks), sest kohupiimapastad on liiga vesised ning hapukoor teeb täidist niikui nii vedelamaks ja täidis vajuks siis lihtsalt tordi vahelt välja. Lao kandikule esimene küpsisekiht ja kata see 1/3 kohupiimatäidisega ning lao peale teine küpsisekiht. Immuta seda piimaga, sobib ka piima-mahla segu. Seejärel kata teine kiht kirsside ja teise kolmandikuga kohupiimasegust ning lao peale kolmas kiht küpsiseid. Immuta küpsised ja kata kolmas kiht ülejäänud kohupiimaseguga. Tükelda šokolaad ja sulata ning nirista kohupiimakihi peale. Lao pelae viimane kiht küpsiseid ning immuta need. Vahusta vahukoor vähese suhkru ja vanillisuhkruga ning kata kõige pealmine kiht õhukese vahukoore kihiga.
Martsipanikatte jaoks puista lauale tuhksuhkrut ning rulli martsipan lahti sobiva suurusega tükiks. Seejärel tuleb martsipanile joonistada soovitud pilt ja siis libistada martsipan õrnalt tordile. Tordi küljed kaunista vahukoorega.


Kommentaarid