Pruun kohupiima-vahukoorekook



Ühel päeval tegin magustoiduks kisselli ja peale kakaoga vahukoort. Suurem laps oli pruunist vahukoorest vaimustuses ja kui üheks väikeseks tähtpäevaks kooki hakkasin tegema, palus laps, et ma teeks kooki selle pruuni vahukoorega. Nii see kook siis sündiski.

Vaja läheb:

Põhi:
225 g Digestive küpsiseid
125 g võid

Täidis:
600 g pakikohupiima
400 ml vahukoort
4 sl suhkrut
2 sl kakaod
100 g tumedat šokolaadi
6 lehte želatiini

Kate:
200 g mustikaid (võib kasutada ka külmutatud marju)

Esmalt tee valmis põhi. Selleks purusta küpsised, sulata või ja sega omavahel kokku. Suru saadud segu suuremasse lahtikäivasse koogivormi (kasutasin 28 cm läbimõõduga vormi). Täidise tegemise ajaks tõsta põhi külmikusse.

Täidise jaoks pane kakao väikesesse kaussi ja lisa sinna paar supilusika täit vedelat vahukoort, sega hoolikalt, kuni tekib hapukooretaoline mass. Tõsta kõrvale. Vahusta ülejäänud vahukoor, lisa kohupiim ja kakaomass ning vahusta aeglaselt veelkord läbi. Järgnevalt sulata veevannil šokolaad, lase veidi jahtuda ja nirista siis aeglaselt täidise hulka, ise samal ajal täidist pidevalt segades. Viimaks pane želatiinilehed umbes 5 minutiks külma vette ligunema, seejärel pigista üleliigne vesi ära ja lahusta paaris supilusika täies kuumas vees. Nirista želatiinisegu täidise hulka, jällegi, ise pidevalt segades. Vala saadud segu põhjale ja pane peale mustikad. Tõsta kook vähemat 4 tunniks külmkappi tahenema.




Kommentaarid