Kohupiima kakaopudingu kook




See on siis üks kolmest isadepäeva koogist, mis meil tol toredal päeval lauda kaunistas. See kook sai valitud eelkõige seetõttu, et laps saaks ise seda koos minuga teha ehk ülimalt lihtne kook, kus ained tuleb vaid omavahel kokku segada ja siis kook ahju pista.

Retsept on pärit raamatust Retseptisahtel käsitöökapis. Mina tegin selle suuremasse vormi plaadikoogina. Ja kuna lapse isa ei armasta seda soolase-magusa kooslust, siis said originaalretseptis olevad soolapähklid asendatud sarapuupähklitega ning natuke rohkem ka kohupiima pandud.

Vaja läheb:
Põhi:
180 g kakaoküpsiseid
50 g sarapuupähkleid
100 g võid

Täidis:
3 muna
300 g vanilli kohupiimapastat
500 g kakaopudingut
2 sl kakaod
1 dl suhkrut

Soovi korral serveerimiseks apelsini šokolaadi.

Põhja jaoks purusta küpsised ja haki pähklid. Sulata või ning sega küpsise-pähklipuruga kokku. Suru segu koogivormi põhja ja tõsta täidise tegemise ajaks külmikusse tahenema.

Täidise jaoks klopi munad kergelt lahti, lisa kohupiimakreem, puding, kakao ja suhkur. Sega läbi ja vala segu põhjale. Küpseta 170 kraadises ahjus 40 minutit (kui kasutad väiksemat ümarat koogivormi, pikenda küpsetusaega). Kui kook on küps, tee ahjuuks lahti ja jäta kook ahju seisma. Kui kook on täielikult ära jahtunud, siis tõsta see külmikusse.

Enne serveerimist haki veidi apelsini šokolaadi ja pudista koogile.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Kui kasutada 24cm läbimõõduga vormi, siis kui kaua peaks küpsetama kooki? :)