Magusad kõrvitsa-pähkli pirukad


Eelmisel nädalal tõi naabrimees meile veel viimase kõrvitsa, mis eelmisest sügisest keldris oli oma aega oodanud. Katsetasime mitmeid retsepte ning ühte neist saate kohe ka ise katsetama hakata.

Ühest kilost lehttainast sain ma 50 väikest pirukat ja täidist jäi veel üle. Selle ülejääänud täidise panin väikestesse küpsetusvormidesse ning küpsetasin ahjus 20 minutit ning lapsed sõid pärast seda eraldi magustoiduna.

Vaja läheb:
1 kilo lehttainast
300 g kõrvitsapüreed
125 g kondenspiima
2 munakollast
35 g purustatud metsapähkleid

soovi korral serveerimiseks vahukoort ja maasikaid

Lõika lehttainas kümneks ribaks ja need ribad omakorda viieks ruuduks. Seejärel tõsta ruudud ahjuplaadile ning tee noaga õrnalt äärtesse sisselõiked. Täidise jaoks sega omavahel kõrvitsapüree, kondenspiim, munakollased ja purustatud pähklid. Tästa iga ruudu peale umbes supilusikatäis täidist ja küpseta 200 kraadises ahjus 10 minutit.
Soovi korral lisa enne serveerimist jahtunud pirukatele natuke vahukoort ja maasikaid.  

Kommentaarid