Kahe šokolaadi tort




Tõeliselt luksuslik ja kreemjas tort, mis sobib suurepäraselt mõne pidulikuma sündmuse tähistamiseks. Tort on väga rikkaliku täidisega, mistõttu on mõistlik serveerida seda pigem väiksemate tükkidena.
Retsept on väikeste mugandustega pärit raamatust Retseptisahtel käsitöökapis.
Koogi tegemisel on kasutatud 28 cm läbimõõduga ümarat koogivormi.

Vaja läheb:
Põhi:
200 g kakaoküpsiseid
50 g Digestive küpsiseid
100 g võid

Täidis:
400 ml 35% koort
400 g kohupiimapastat
300 g valget šokolaadi
200 g tumedat šokolaadi
250 g hapukoort

Kaunistuseks:
400 ml 35% koort
2 tl vanillisuhkrut
tumeda šokolaadi laaste

Põhja jaoks purusta küpsised ja lisa juurde sulatatud või. Sega läbi ning suru saadud segu küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja. Tõsta põhi täidise tegemise ajaks külmkappi tahenema.

Esmalt tee valmis valge šokolaadi täidis. Selleks sulata vesivannil valge šokolaad. Lisa sellele kohupiim ning vahustatud koor (200 ml). Sega läbi ning tõsta saadud segu põhja peale. Silu pealt ühtlaseks ning tõsta teise täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Tumeda šokolaadi täidise jaoks sulata vesivannil tume šokolaad ja lisa siis sellele hapukoor ning ülejäänud vahustatud koor (200 ml). Sega ühtlaselt läbi ning tõsta seejärel tumeda šokolaadi täidis valge šokolaadi täidise peale. Silu jällegi pealt ühtlaseks ning lase vähemalt paar tundi külmikus taheneda. Ideaalis võiks kook enne serveerimist seista külmikus üleöö.

Enne serveerimist vahusta koor vanillisuhkruga ning kata kook vahukoorega. Kaunistuseks lisa peale šokolaadi laaste.   

Kommentaarid